Kroz igru, književnost, reči i slova, kroz..

REČNIK SRPSKIH REČI I JEZIKA

...zaplovi u jezičke dubine
Dobrodošli na Igru Rečima
Zabavni pomoćnik pri radu sa srpskim jezikom. Jezički alati i igre

Igra Rečima nije klasičan rečnik. Ne sadrži prevode sa drugih jezika i na druge jezike. Takvih rečnika već ima dovoljno. Ovo je više srpsko-srpski rečnik. Iz baze književnih dela može se dobiti upotreba reči, za svaku reč u svakom obliku. I to sve iz bogate riznice najlepših dela naše književnosti. To nije sve što ovaj online rečnik srpskih reči nudi. Tu su još razni jezički alati, kao i igre rečima, da opravdamo svoje ime. Zavirite u ovaj čarobni svet reči, zaplovite u jezičke dubine. Na taj način doprinosimo i njegovom očuvanju.

Upotreba reči

Pronađite primere upotrebe bilo koje reči, na osnovu njenog realnog korišćenja u književnim delima.

Rimovanje reči

Pronađite rime za reči. Sve reči koje se rimuju sa reči koju zadate.

Slične reči

Slične reči i reči sa istom osnovom kao zadata reč.
Posebnost ovog konvertora je što može kompjutersku latinicu (reči sa slovima č,ć,đ,ž bez dijakritika, odnosno kvačica) da pretvori u ispravnu ćirilicu ili latinicu!
Analizirajte vaše tekstove. Otkrijete više o rečima koje ste koristili. Uključuje broj reči, kao i broj jedinstvenih reči. Ali određuje i značajne ili ključne reči teksta.
Novosti
  • februar 2023.
    Igra Rečima posle dužeg vremena dobila novu funkcionalnost! U pitanju je analiza teksta. Koja na jedinstven način određuje reči koje se izdvajaju u bilo kom unetom tekstu.
  • Igra Rečima se aktivno razvija. Uskoro novi jezički alati. Kao i prave igre reči. Pratite naš rad.
Zanimljivosti
Na osnovu analize književnih dela i tekstova možemo dobiti različita saznanja o našem jeziku. Šta mislite koje reči su najčešće korišćene u srpskom? Otkrijte to u listi:
Korisni sajtovi
Informativni portal Srbi na okup
Informativni portal i organizacija Srbi na okup. Aktuelna dešavanja u politici, kulturi i crkvi iz pravoslavnog ugla