Kroz igru, književnost, reči i slova, kroz..

REČNIK SRPSKIH REČI I JEZIKA

...zaplovi u jezičke dubine

Dobrodošli na Igru Rečima

Zabavni pomoćnik pri radu sa srpskim jezikom. Jezički alati i igre

Igra Rečima nije klasičan rečnik. Ne sadrži prevode sa drugih jezika i na druge jezike. Takvih rečnika već ima dovoljno. Ovo je više srpsko-srpski rečnik. Iz baze književnih dela može se dobiti upotreba reči, za svaku reč u svakom obliku. I to sve iz bogate riznice najlepših dela naše književnosti. To nije sve što ovaj online rečnik srpskih reči nudi. Tu su još razni jezički alati, kao i igre rečima, da opravdamo svoje ime. Zavirite u ovaj čarobni svet reči, zaplovite u jezičke dubine. Na taj način doprinosimo i njegovom očuvanju.

Zadovoljstvo nam je da vam predstavimo našu prvu igru. Korišćenje reči može biti igranje samo po sebi, ali sada želimo i da u potpunosti opravdamo naziv našeg sajta. I da poznavanje reči i jezika upotrebimo na jedan praktičan način kroz igru.

U pitanju je igra Složislovka. Koja na prvi pogled može delovati jednostavno, jer se sastoji od samo devet slova. Ali sami smo se uverili rešavajući je da njeno popunjavanje može biti vrlo izazovno. Uverite se sami. Svaki dan donosimo novu zagonetku!

Upotreba reči

Pronađite primere upotrebe bilo koje reči, na osnovu njenog realnog korišćenja u književnim delima.

Rimovanje reči

Pronađite rime za reči. Sve reči koje se rimuju sa reči koju zadate.

Slične reči

Slične reči i reči sa istom osnovom kao zadata reč.
Posebnost ovog konvertora je što može kompjutersku latinicu (reči sa slovima č,ć,đ,ž bez dijakritika, odnosno kvačica) da pretvori u ispravnu ćirilicu ili latinicu!
Analizirajte vaše tekstove. Otkrijete više o rečima koje ste koristili. Uključuje broj reči, kao i broj jedinstvenih reči. Ali određuje i značajne ili ključne reči teksta.
Novosti
  • februar 2024.
    Prva igra na Igri Rečima. Na sajt dodata igra Složislovka. Originalna igra u kojoj treba devet slova da poređate u kvadrat 3h3, tako da se po redovima i kolonama dobiju ispravne reči.
  • februar 2023.
    Igra Rečima posle dužeg vremena dobila novu funkcionalnost! U pitanju je analiza teksta. Koja na jedinstven način određuje reči koje se izdvajaju u bilo kom unetom tekstu.
  • Igra Rečima se aktivno razvija. Uskoro novi jezički alati. Kao i prave igre reči. Pratite naš rad.
Zanimljivosti
Na osnovu analize književnih dela i tekstova možemo dobiti različita saznanja o našem jeziku. Šta mislite koje reči su najčešće korišćene u srpskom? Otkrijte to u listi:
Korisni sajtovi
Informativni portal Srbi na okup
Informativni portal i organizacija Srbi na okup. Aktuelna dešavanja u politici, kulturi i crkvi iz pravoslavnog ugla
Copyright 2024 Igra Recima Politika privatnosti